Jouw baan gaat verdwijnen en dit is de oplossing

Leestijd: 2 minuten

Wat een treffende analyse over een angstaanjagende toekomstbeeld, die dankzij de pandemie versneld in gang is gezet.

Auteur Andrew Yang

De Amerikaanse auteur Andrew Yang schetst een doemscenario waarbij door automatisering, Artificial Intelligence en big data onze banen gaan verdwijnen. In 2018 was dit de visie op de Amerikaanse toekomst die men liever niet wilde horen. De gewone man, zoals de winkeljuffrouw en vrachtwagenchauffeur, maar ook de job van de advocaat en chirurg zou veranderen en in bepaalde gevallen misschien zelfs overgenomen worden door technologie.

Nu is deze voorspelling door COVID-19 al versneld in gang gezet. Zelfrijdende auto’s en robots zullen ook door het gebruik van Artificial Intelligence meer ingezet worden om ons te vervangen.

Jouw baan gaat verdwijnen en dit is de oplossing is een gedetailleerde analyse van een in elkaar stortend overheidssysteem. Maar daarnaast ook een hoopvol pleidooi van een bevlogen persoon, die niet alleen zegt hoe het niet moet, maar ook met oplossingen komt hoe het anders kan. Of zijn goed onderbouwde aanpak de oplossing is, is koffiedik kijken, maar de feiten die hij bespreekt, zijn echt. Dus het wordt tijd dat we gaan nadenken over hoe we het uiteindelijk anders en menselijker gaan doen.

Een scherpe kijk op de schaal van onze sociale en economische problemen, en een innovatieve visie voor een beter toekomst.

De auteur denkt en handelt out of the box. Dit heeft hij in het verleden wel door met zijn organisatie Venture for America zaken op te richten met aandacht voor de mens en onze maatschappelijke toekomst heeft hij al zijn steentje bijgedragen. Hij zegt ook dat er meer nodig is, hoewel hij trots is op hun verwezenlijkingen.

Heb je interesse in hoe de samenleving onder druk van nieuwe technologie draaiende te houden, lees dan deze vernieuwende visie. Deze man lijkt het Amerika van I have a dream terug te willen geven aan de gewone man en een eerlijke verdeling van kapitaal en talent te willen verwezelijken.

Te verkrijgen via managementboek.nl voor 22 euro. Koop hier het boek.

Beoordeel zelf!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Wees de eerste die stemt!